¡Vamos! Dags att boka hjulskifte hos oss.

Vintern kommer ju varje år, ibland med ett spektakulärt snöoväder men oftare lite lömskt smygande med frost och fläckvis halka. Så det gäller att vara förberedd – se till att få på vinterhjulen i god tid.

Låt experterna hos oss på SEAT Göteborg göra det. Då vet du att det blir rätt gjort, och du kan samtidigt prata med oss om hur däcken mår för att veta att du kan köra säkert en säsong till. Buenas vinter!

Datum för hjulskifte:

  • 1 oktober – 15 april: Dubbdäck får användas. Om det råder, eller befaras bli, vinterväglag får du ha dubbdäck även annan tid.
  • 1 december – 31 mars: Krav på vinterdäck, om det är vinterväglag ute. Kravet gäller både tunga och lätta fordon, liksom utlandsregistrerade fordon.

Det är olagligt att köra på ett vinterdäck vars mönsterdjup är under 3 mm men rekommendationen att byta är 5 mm, då däcken börjar tappa förmågan att effektivt leda bort snö och is.


Vi ser till att du får exakt rätt däck.

Att skaffa nya däck handlar om så mycket mer än att kolla dimensionen och beställa. Våra däckexperter är specialister på SEAT-modeller, och de kan avgöra vad som är det bästa valet för just din bil och din körning.

Däckproffset: Här är svaren på de vanligaste frågorna.
När är det dags att köpa nya bildäck? Och hur stort mönsterdjup behöver man egentligen ha för att färdas säkert? SEAT´s däckexpert svarar på de vanligaste frågorna.
Läs svaren på Allt för din SEAT


Däckhotell - dina hjul är värda det bästa

Vi på SEAT Göteborg kan däck. Vi vet hur viktigt det är att däck förvaras under rätt förhållanden för att få så lång livslängd som möjligt.

När du lämnar dina hjul till något av våra däckhotell gör vi först en kontroll och mätning av hjulen innan de tvättas rena och placeras i ett mörkt och svalt utrymme. Vi är också noga med säkerheten och hjulen är självklart försäkrade under sin tid hos oss.

Med vår hjulförvaringsservice slipper du ha hjulen liggande hemma och så vet du att du kör maximalt säkert när den nya säsongen kommer. Smidigare och säkrare blir det inte.

Skifte | Tvätt | Kontroll | Förvaring
Kampanjpris:1.395 kr/säsong
(ord pris 1.595 kr/säsong)

Boka tid för hjulskifte eller däckhotell

Gå in direkt och gör din bokning. Du väljer enkelt den tid och anläggning som passar dig bäst. Men gör det redan nu om du vill boka någon av de populäraste tiderna! Hjulskiftet tar cirka 30 minuter. Vi bjuder självklart på kaffe.

Boka hjulskiftestid

SEAT Kortet VISA - poäng på allt.

Dela upp din betalning på 12 månader med SEAT Kortet. Utan ränta och avgifter får du även poängpå alla dina inköp – var du än handlar. Mer information om SEAT Kortet.